21 Mayıs 2012 Pazartesi

Ciddi Bir Film İncelemesi

Nefes-Vatan Sağolsun filminin senaristi Hakan Evrensel in yazdığı Anadolu Kartalları beklentilerin üstünde bir film bence. Özellikle Türk Hava Kuvvetleri tanıtma ve öneminin anlaşılması anlamında ciddi anlamda etkili bir film.

Nefes filminden farklı olarak öyküye sahip bir film. Pilotların hava ve yer olarak ayırdıkları hayatlarındaki psikolojileri, arkadaşlıkları, bağlanma ve özgürlük kavramları çok iyi anlatılmış. Daha da özele girmek gerekirse Ana karakter olan Çağatay Ulusoy'un canlandırdığı Onur'un sevdiği kızdan nolursa olsun vazgeçmemesi, babası öldüğünde hissettikleri çok çok iyi yansıtılmış mesela.

Öğrendiğim kadarıyla filmin çekimi için ciddi bir hazırlık süreci olmuş. Özellikle senaryo falan oluşturulmadan yani henüz senarist Hakan Evrensel'in Hava Kuvvetleri hakkında bilgi edinme aşamasında yaklaşık 2 buçuk ay 6-7 üs gezilmiş. Bu geziler pilotlarla sabah 5'te kalkmalarından gece 2'de kalkış yapan pilotların yanlarında bulunmaları gibi geniş bir kapsama sahipmiş.

Bunlardan sonra tek söyleyebileceğim Türk Hava Kuvvetleri ve pilotları anlamak için mutlaka izlenmesi gereken bir film olduğudur ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder