10 Haziran 2012 Pazar

Gönül Bu Ota da Konar Bukalemuna da..

Kore Dizisi Eleştiri Yazısı
Bir Çeşit Ben tatilde napacağını şaşırmış bir halde gezinip dururken kendini Kore dizilerine vermeyi seçti. Aslında Bir Çeşit Ben'in Kore dizilerini izleyebilmesi sadece kendini aşmaya çalışmasıyla ilgiliydi.

Bir Çeşit Ben'in Kore dizileriyle tanışması geçen yıl yurtta kalırken oda arkadaşlarının yoğun ısrarıyla olmuştu.Kore dizileri alabildiğine yapmacık ve olağanüstü pembe yapıdaydılar. Personal Taste isimli diziden sonra görmüştü ki bir insan ne kadar eleştirse de Kore dizileri bir şekilde bağımlılık yaratıyordu. Daha da fenası izleyenleri mükemmel aşkın varlığına inandırıp beyaz atlı prensi beklemeye yönlendiriyordu. Çünkü odadaki herkesin o kız kılıklı adamı görüp aynı anda deriiince bir iç geçirdiklerini dün gibi hatırlıyordu.

Bir Çeşit Ben'in bu kez You're Beatiful isimli diziye takılmasıysa sırf kendiyle olan savaşındandı. Şöyle ki;

B.Ç.B= O Kore dizisini izleyip bütttüüüünn romantizm korkumdan kurtulacağım. Geveze'yle ilgili tek bir anı aklıma gelmeden o diziyi bitireceğim!
İç Ses= Saçmalama beee sen romantik dizi izleyemezsin. Şimdi kalkıp yine 'Aaaa Geveze de bana böyle davranıyodu' diye başlıcaksın.. Sonra gelsin özledimler gitsin hakaretler... Daha hazır değilsin kır dizini otur aşağı!
B.Ç.B= Unuttum oluuummm ne Gevezesi öldü o öldü :D
ve daha neler de neler...

Sonra Bir Çeşit Ben gördü ki cidden Geveze'yi falan hatırlamayı bırak filmi eleştirmekten izleyemiyordu bile. Çünkü farketti ki Kore dizilerinde;

-Esas kız mutlaka fix sakar ve salak bi tip oluyodu.
-Erkekle kız arasında hiiiç bir fark yok denecek kadar az fark oluyordu.


-Erkekleri tamamen tüysüzdü!.. (Vay anasını deme. Banyo yaptığı sahnede bacaklarını gösterdi Veet reklamında oynasa yeridir o derece)
-Normal bir kıyafetleri yoktu. Hep saçma sapan giyiyorlardı. Erkeklerin göbeğine kadar açık V yaka ve kırmızı pembe taytlar giymesi gibi.
-Hareketleri animelere benziyordu.
bla bla bla bu liste uzaaar gider...

You're Beatiful'un senaryosu ise daha çok Türk filmlerine veya Türk hikayelerine benziyordu. Bir amaç için erkek kılığına giren bir kız... Kızı seven ve kıskanan iki erkek..



Biri
yakışıklııııı
düşünceliiiii..
romantiiik


Shin Woo..











Diğeri ise
bukalemun gözlü.. (Not: Bukalemunun özellikleri: Gözler bağımsız hareket eder, biri yukarı bakarken diğeri aşağıya bakabilir. Bkz: Vikipedi :))
herşeyi eleştirip duran..
odundan daha odun Hwang Tae Kyung...

Ve tabikiiii bu zeki esas kızımızın gönlü kendini ezim ezim ezen Hwang'a kayar. Gönüldü yani ota da kayıodu Bukalemun kılıklı Hwang'a da...
Filmin sonu belirsiz ama bi umut Hwang'ın şu kıza biraz olsun insan muamelesi yapmasını bekliyoruz....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder