28 Haziran 2012 Perşembe

İki Dizi Birarada

BİR HASTANE POLİSİYESİ HOUSE M.D.
Öncelikle House M.D.... Aksi, meraklı, umursamaz kelimenin tam anlamıyla gıcık bir uzman doktor olan House'un Tıbbi Tanı Uzmanlığı Departmanlığında tedavisi bulunamayan hastalıkları teşhis etmesini konu ediniyor. Dizide her bir söz ciddi anlamda düşünülüp özenle seçilmiş...

Sherlock Holmes'la inanılmaz benzerliğini de dizi senaristleri bilerek yapmışlar.Önce bir isim benzerlikleri var :
Holmes__House
House'un arkadaşı Wilson__ Holmes'ün arkadaşı Watson
Sonra iki karakterin de ilaç bağımlısı olması, meraklı olması, her vakayı almayıp sadece ilginç bulduklarına yönelmeleri, ikisinin de birer müzik enstrümanı çalması vs.
Dizi bizim Doktorlar dizisi yayına konana kadar onun açığını kapatıyor gibi oldu zaten. Her bölümde ayrı bir ameliyat, MR cihazının o klostrofobi yaratan korkunçluğu falan.. Neredeyse hastanenin o ilaç kokusunu falan aldıyor o derece.. Tabi izlemeye yeni başlayacaklara günde 9 bölüm ardarda izlenmemesi gerektiği konusunda bir uyarı da yapmak gerek :) İnsan o kadar çok hastalığı anlamaya çalışınca falan rüyasında dahi ameliyat görmeye başlıyor...Kısaca House şiddetli tavsiyedir, izlenmelidir,izletilmelidir :)

MERLİN
House'un ilk sezonunu bitireyim derken içiniz dışınız ameliyat oluyor başka bir diziye ihtiyaç duyuyorunuz veee Merlin...
Bir ara Cnbc-e de 8 bölüm ardarda verilmiş bir diziydi kendileri. Biz de ailecek o zaman sarmıştık. Kanal Cnbc-e olunca Merlin olsun, Arthur olsun Türkçe konuşuyorlardı. Tam birer İstanbul Beyefendisi olmuşlardı..
Dizinin konusunu merak edenler zaten arayıp bulurlar da benim konuşacaklarım diziyi yakinen bilenlere. Bu yaz 4.sezonunu izlemeye başladığım Merlin'de bir değişmeler bir gelişmeler olmuş kiii...
Dizinin en güzel kızı seçtiğim Morgana zaten cadıydı. O bir güçlenmiş. Makyöz değişimi yapmışlar kanımca. Evanescence'in vokalisti Amy Lee'ye benzemiş. Dizide hainliği de ortaya çıkmış, Kral Uther bir çökmüş, sırtına bıçak yemiş bir baba olaraktan krallıktan elini eteğini çekmiş.

Diğer yanda da Gaius var tabi. O hala aynı bakışlara sahip. Kaşların biri yukarda diğeri aşağıda. Ondaki ifadesizlik bir Polat Alemdar'da görüldü şimdiye kadar.
Gwen'le Arthur da evlenecekmiş ileriki bölümlerde seyirci kitlesi olarak fıtık olduk! Şimdiye kadar beğendiğim tek sarışın Arthur'u vere vere Kara Bela Gwen'e verdiler. İşin daha bir kötü yanı bunlar gerçekte de çıkıyorlamış.. İnsanda çirkin şansı falan olcek arkadaş.. Ne yaptı da aldı bu çocuğu anlamadım kii...Hizmetçi Gwen'e de o yeni makyöz bir göz makyajı falan yapmaya başlamış ama ne fayda... Yok yani malzeme yok kızda niye zorluyosun sen? :@

Merlin garibim hala büyü yapıyor da herkes bir haber.. O hala Arthur'la gıcıklaşıp duruyor. Laf sokuyorlar falan iyiler yani :) İleriki bölümlerde yine bir haber ederim ben zaten şimdilik 4.sezona devam..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder